samostatný vedecký pracovník
MVDr. Monika Pogány Simonová, PhD
Medzinárodné
Aktuálne
- Medicinálne rastliny v starostlivosti o zdravie zvierat: prechod z tradičnej na modernú veterinárnu medicínu.Program: COSTDoba trvania: 12. 10. 2023 – 11. 10. 2027
- Zabezpečenie nezávadnosti mäsa poľovnej zveri v reťazci "z lesa po vidličku"Program: COSTDoba trvania: 29. 9. 2023 – 28. 9. 2027
- Postbiotiká a ich účinnosť v chove koníProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2025 – 31. 12. 2026
- Zvýšenie biosekurity v živočíšnej produkcii zvyšovaním povedomia a metód biokontroly pre redukciu rizík vzniku a šírenia infekčných ochorení.Program: COSTDoba trvania: 21. 10. 2021 – 20. 10. 2025
- Ako ovplyvňujú biotransformačné procesy tymolu "zdravie čreva" u zvierat.Program: MobilityDoba trvania: 1. 1. 2023 – 31. 12. 2024
Ukončené
- Bakteriocíny a ich prospešnosť pri redukcii nežiaducich, biofilm-produkujúcich baktérií z potravín a z prostredia ich výrobyProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 1. 2019 – 31. 12. 2022
- Prospešnosť aplikácie bakteriocínov v diéte koníProgram: Medziakademická dohoda (MAD)Doba trvania: 1. 1. 2019 – 31. 12. 2022
- Bakteriocíny, bezpečný spôsob redukovania na antibiotiká rezistentné baktérie pre zachovanie zdravého chovu prasiatProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 15. 2. 2019 – 31. 12. 2021
- Európska sieť pre spoluprácu v oblasti faktorov ovplyvňujúcich mikrobiálnu rovnováhu gastrointestinálneho traktu prasiat a jej význam pre zdravie prasiatProgram: COSTDoba trvania: 31. 10. 2014 – 30. 10. 2018
- Identifikácia mechanizmov antibakteriálneho a imunomodulujúceho účinku probiotických kmeňov a cytokínov v podmienkach infekčno-zápalových ochoreníProgram: Bilaterálne - inéDoba trvania: 1. 10. 2014 – 31. 12. 2015
Národné
Aktuálne
- Metóda pre hodnotenie mikrobiologickej kvality surového kozieho mlieka a aplikácia autochtónnych kyslomliečnych baktérií pri spracovaní nebovinných mliekProgram: APVVDoba trvania: 1. 7. 2021 – 30. 6. 2025
- Bakteriocíny a ich využitie na redukciu nežiaducej mikrobioty v chove zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2024
Ukončené
- Funkčné potraviny na báze kozieho mlieka a ich prospešnosť pre zdravieProgram: APVVDoba trvania: 1. 8. 2018 – 31. 7. 2022
- Bioaktívne substancie, ich význam a využitie pre zdravie zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2017 – 31. 12. 2020
- Firmicutes, ich vlastnosti a využitie pre zdravie zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2016 – 31. 12. 2019
- Bakteriocíny produkované probiotickými kmeňmi Firmicutes a ich využitie pre zdravie potravinových zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2014 – 31. 12. 2016
- Výskyt a význam rodu Bifidobacterium u psovProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2013 – 31. 12. 2015
- Bakteriocín-produkujúce mikrobiota, ich bakteriocíny a zdravie hydinyProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2011 – 31. 12. 2013
- Enzybiotiká - molekulárny dizajn nových antibakteriálnych látok degradujúcich bunkovú stenu Gram-pozitívnych kokovProgram: APVVDoba trvania: 1. 6. 2008 – 31. 12. 2010
- Naturálne substancie a ich vplyv na fyziologický stav a zdravie zvieratProgram: VEGADoba trvania: 1. 1. 2008 – 31. 12. 2010
- Nové bakteriocinogénne probiotiká a prebiotiká a ich využitie na dosiahnutie zdravšieho chovu králikovProgram: APVVDoba trvania: 1. 2. 2009 – 31. 12. 2010