Projekty

vedecký pracovník
Mgr. Martina Garaiová, PhD.

Medzinárodné

Ukončené
  • Väzobné vlastnosti a úloha vybraných kvasinkových a ľudských proteínov prenášajúcich lipidy
    Program: Mobility
    Doba trvania: 1. 1. 2021 – 31. 12. 2022

Národné

Aktuálne
  • Biotechnologický potenciál netradičných kvasiniek z hľadiska produkcie skvalénu
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2022 – 31. 12. 2025
  • Nekonvenčné kvasinky ako producenty lipidov s vysokou pridanou hodnotou
    Program: APVV
    Doba trvania: 1. 7. 2021 – 30. 6. 2025
Ukončené
  • Obranné mechanizmy mikrobiálnych a živočíšnych buniek pri znižovaní ich citlivosti na rastlinné defenzné zlúčeniny
    Program: APVV
    Doba trvania: 1. 7. 2020 – 30. 6. 2024
  • Kyselina puniková: produkcia a mechanizmy jej účinku v kvasinkách
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2020 – 31. 12. 2023
  • Príjem a metabolizmus externých sterolov počas hypoxického stresu u kvasiniek
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2020 – 31. 12. 2023
  • Úloha lipidových partikúl v biotechnologickej produkcii skvalénu kvasinkami
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2016 – 31. 12. 2019
  • Príjem sterolov ako adaptačný mechanizmus kvasiniek na nepriaznivé podmienky.
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2014 – 31. 12. 2016
  • Sekrécia mastných kyselín u kvasiniek Saccharomyces cerevisiae
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2012 – 31. 12. 2015
  • Homeostáza neutrálnych lipidov u kvasiniek: od bunkovej biológie k biotechnológii
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2011 – 31. 12. 2014
  • Transport a turnover lipidov: príspevok k poznaniu mechanizmov rezistencie kvasiniek na antifungálne látky a stres
    Program: VEGA
    Doba trvania: 1. 1. 2010 – 31. 12. 2013